Kao dječak obožavao sam ribolov na rijeci Bednji gdje sam s prijateljima provodio veći dio ljeta. I nije nam bilo teško ustati rano iz kreveta jer smo znali da nas riba čeka. Trajalo je tako godinama sve dok nisu regulirali rijeku, nakon čega je došlo do smanjenja toka i nestanka pravih komada. Ribolov se pretvorio u gubljenje vremena. Razočaran s lošim ulovom, promatrao sam tako prirodu i pokušao se opustiti te sam se izvalio na pijesak gdje sam sjedio. U trenutku sam primjetio da se nalazim na pješčanom sprudu dugom pedesetak metara i, ko iz vedra neba, pade mi ideja da iskoristim taj fini sitni pijesak za zabavne aktivnosti i druženja s prijateljima. A imali smo već prije pokušaja izgradnje divljih nastambi u prirodi. Znao sam, ovaj put mora uspijeti. Predložio sam ideju svom prijatelju i bratiću Branku kojemu se na prvu svidjela te smo nas dvojica započeli jednu lijepu priču, priču koja je mnogima u početku bila smiješna. (Luka Detelj)

Nastavak priče možete pročitati na sljedećim linkovima: 2009. godina, 2010. godina, 2011. godina, 2012. godina, 2015. godina


Na Milini se nalazi sjenica, pečenjara, igralište za odbojku na pijesku i badminton, most, Bednja, kao i parkiralište za automobile. Idealno mjesto za opuštanje s oobitelji i prijateljima.


Najveći izazov za organizatore Miline svakako je bio preseljenje terena s obale rijeke na livadu koja se nalazila odmah iznad igrališta. Tako se s ovoga:

Dobilo ovo: 🙂

Tuhovečka Milina se iz godine u godinu nameće kao jedan od najboljih i najzanimljivijih sportskih događaja u županiji, a i šire. To su prepoznali i mnogi mediji koji nas rado spominju u svojim izdanjima.  Ekipa će se truditi i dalje kako bi naše prekrasno selo bilo prepoznato kao selo dobrih i veselih ljudi što svakako i jesmo. Svi ste pozvani! Doživi Milinu!